Kan jouw hond hypo’s melden?

Vraag jij je dat wel eens af?
Of jouw hond ook hypo’s kan melden?

Je hebt diabetes en je hebt ook een hond. Of misschien wil je wel een eigen hond.
Je hebt wel eens gehoord dat honden kunnen melden dat ze een hypo of een hyper opmerken.

Maar hoe doen ze dat dan? En is dat dan niet te moeilijk voor een “gewone” huis hond?

Hoe meldt een hond een hypo

Sommige honden melden een hypo of hyper uit zichzelf. Ze ruiken iets wat anders is dan anders en ze reageren daarop. Dat is even simpel gezegd want het is natuurlijk heel bijzonder dat honden dit uit zichzelf doen.

Maar je kunt het een hond ook leren om te reageren als hij een hypo of een hyper ruikt. Lees hierover meer via https://diabetes-hulphond.nl/reviews/

De training om een hond te leren dat hij moet reageren als hij een hypo (of hyper) ruikt, gaat in meerdere kleine stapjes.

Daar ben je best een hele tijd intensief mee bezig. Je moet de hond leren om de geur van de hypo (of hyper) te herkennen én je moet de reactie op de herkenning van die geur aanleren.

Dat moet dan ook weer in allerlei situaties die van toepassing zijn voor jou geoefend worden. En de ene hond (of mens) zal dit sneller leren dan de andere.

Ervaren wat jouw hond kan?

Het is een hele training als jij je hond wilt leren om te reageren op hypo’s of hypers. Er gaat best veel energie en tijd in zitten en de begeleiding bij deze training is ook niet gratis.

Wellicht wil jij eerst gewoon wel eens leuk met jouw hond bezig zijn en ervaren dat ook jouw hond zijn neus graag en goed kan gebruiken?

Ga zoekspelletjes met jouw hond doen. Het is leuk om samen bezig te zijn en je biedt je hond aan wat hij van nature het liefst doet: werken met zijn neus!

De gratis zoekspelletjes zijn aan te vragen via de website https://www.diabetes-hulphond.nl

Plaats een reactie