Werkwijze

Jij bent gek op jouw hond, of je wilt heel erg graag een hond en je hebt diabetes I. Er is iets waardoor jij je bloedsuiker (hyper of hypo) maar niet goed (genoeg) geregeld krijgt. Dat vind niet alleen je omgeving, je DVK, je internist, maar dat vind jij zelf zeker ook. Je bent dus gemotiveerd om wat te veranderen aan de (te grote) schommelingen in je bloedsuiker. Misschien is er toch ergens ook nog wel een weerstand. Dat wil je wel en met een open houding onderzoeken.

Hypo hond

Je hebt wel eens gehoord dat er honden zijn die hypo’s of hypers ruiken en dat die hond hun eigenaar dan een seintje geeft. Het lijkt jou super gaaf als jouw hond dat ook zou kunnen. Zo knap van jouw hond toch? Je bent op de eerste plaats heel gek op jouw hond en dat hij jou zou kunnen helpen om jouw diabetes beter geregeld te krijgen, dat zou toch fantastisch zijn?

Is dat iets voor mij

Is dat iets voor mij, vraag je je af. En kan mijn hond dat? Misschien wel. Je wilt geen pasje of een officiële hulphond, je wilt liever geen continu meter of je komt daar niet voor in aanmerking, je komt niet heel regelmatig in het ziekenhuis terecht door een hele lage hypo en je kunt en wilt dagelijks met jouw hond trainen. Je wilt je bloedsuiker ( hypo of hyper) beter regelen, en je denkt dat jouw hond je daar bij kan helpen.

Werkwijze

Hoe dan? vraag jij je misschien af. Wat is de werkwijze van Hond en Baas in Lelystad en past dat bij jou en jouw situatie. Dat is belangrijk. Wat ik ook belangrijk vind, is of jij bij mij past. Kan ik jou in jouw situatie helpen en past jouw motivatie bij mij. Als je dat wilt onderzoeken, lees dan verder.

Je neemt contact op

Je weet zeker dat je hier wat mee wilt. Je hebt er goed over nagedacht. Je bent gek op jouw hond of je wilt heel graag een hond. En dan wil je die hond niet omdat je diabetes hebt, maar omdat je sowieso graag een hond wilt. En je hebt ook meer dan genoeg tijd voor jouw hond. Je hebt zoveel tijd voor jouw hond, dat je hem alles kunt bieden wat hij nodig heeft: aan opvoeding, aan uitdaging, aan samen leuke dingen doen. Je hebt ook tijd om dagelijks met je hond te oefenen voor hypo’s of hypers aangeven. Dat is naast nuttig ook nog eens leuk.

Tijd en motivatie is voor jou dus geen probleem. Maar als je begeleiding van mij wilt, kost dat geld. Het kost geen 10.000 euro of meer (dat zijn bedragen die je tegenkomt voor een officiële diabetes-hulphond), maar mijn begeleiding is niet gratis. De totale kosten van mijn begeleiding zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals: wat is er nodig in jouw situatie, wat wil je dat jouw hond leert, hoe snel leer jij en hoe snel kun jij jouw hond dat leren.

Een eerste afspraak

Nadat je mij via het contact formulier een bericht stuurt, bel ik jou op. We stellen elkaar vragen en we maken wel of geen eerste afspraak. Die afspraak is bij mij in de praktijk op de Groene Velden 43 in Lelystad. Als uit deze afspraak naar voren komt dat wij een begeleidingstraject samen zien zitten, kun je verschillende modules afnemen. Welke dat zijn, bespreken we in de eerste afspraak op de Groene Velden. Dit is altijd en tijdens het traject te evalueren. Deze eerste afspraak kost 150 euro incl. BTW.

Modules

De modules zijn gericht op individuele begeleiding van jou en jouw hond. Ik geef jou tijdens de begeleiding de stappen die je mag zetten en de handvatten voor de training, maar jij traint jouw hond. Jij doet het werk zeg maar.

Het doel is dat jouw hond hypo’s of hypers in een bepaalde situatie ( die voor jou van toepassing is) met bepaald gedrag ( wat voor jou wenselijk is) aan gaat geven. Dit is maatwerk en hier is geen boek oid voor.

Ik adviseer altijd om zo snel mogelijk de inzichten, belangrijke handvatten en to do dingen te noteren, zodat je hier tijdens de training thuis mee aan de gang kan.

Na afloop van een afspraak bij mij en tijdens de training thuis, vul je een reflectie verslag in. Dat reflectie verslag (en wat je dus thuis gedaan hebt) is heel belangrijk voor de voortgang van mijn begeleiding. Het reflectie verslag mail je mij voor een volgende afspraak toe.

Valkuilen

We gaan oefenen met een niet hypo of hyper geur. Zo kunnen evt. valkuilen zoveel mogelijk voorkomen worden voordat er met de hypo of hyper geur geoefend gaat worden. Er moet stapsgewijs geoefend worden met de geur maar ook met het aan te leren gedrag nadat de geur geroken wordt.

Het is een (arbeids-) intensief traject waar dagelijks voor geoefend moet worden. Pas als er een stap van de training onder de knie is, kan een volgende stap meegegeven worden. Vandaar dat continuïteit in de afspraken en een niet te grote tijd tussen de afspraken ook belangrijk is.

Contact

Spreekt dit je aan en wil je meer weten, zet dan nu de eerste stap.